Rojava Özerk Yönetimi heyetinden Emin İsa’nın ailesine taziye ziyareti

Suriye Demokratik Güçleri(DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi tarafından görevlendirilen bir heyet Rojava'da asayiş güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Emin İsa’nın ailesini ziyaret ederek taziye dileklerinde bulundu.

Rojava Özerk Yönetimi heyetinden Emin İsa’nın ailesine taziye ziyareti

Emin İsa, Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolü altındaki Haseke’deki cezaevinde hayatını kaybetmişti.

Taziye ziyareti ile ilgili Rûdaw’a konuşan Emin İsa’nın amcasının oğlu Hejar İsa heyette Demokratik Suriye Güçleri Toplumsal Görevler yetkilisi Rêzan Gilo’nun da yer aldığını söyledi.

Hejar İsa, “Mazlum Abdi’nin talimatıyla Emin İsa'nın ölümü hakkında özel bir inceleme komisyonu oluşturulduğunu ve bu komisyonun Mazlum Abdi’ye bağlı olduğunu”nun kendilerine aktarıldığını kaydetti.

Heyetin bu olayı tıbbi ve yasal bütün yönleriyle araştıracaklarına dair verdikleri sözü bir kez daha yinelediğini kaydeden Hejar İsa, “Eğer işkence iddiası incelemeler sonucunda doğrulanırsa söz konusu kişilerin yargılanacağı sözü verildi” dedi.

Hejar İsa, heyetin Mazlum Abdi’nin taziye mesajını da kendilerine ilettiğini ve Abdi’nin mesajında böylesi acıların bir daha tekrarlanmaması dilediğinde bulunduğunu aktardı.

Emin İsa tutuklandıktan sonra Haseke'nin Xiwêran ilçesinde bulunan cezaevine konuldu. 36 gün sonra (28 Haziran) şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden İsa'nın cenazesi ailesine teslim edildi.

Ailesi oğullarının işkence sonucu öldürüldüğünü iddia ediyor ancak Rojava Özerk Yönetimi, işkence iddiasını reddederek Emin İsa'nın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiğini belirtiyor.