Rojava Özerk Yönetimi'nden Öcalan açıklaması

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “Sayın Abdullah Öcalan’ın diyalog yöntemiyle demokratik ve siyasi çözüm öneren mesajının değerli anlamlar barındırdığını belirtiyoruz” dedi.

Rojava Özerk Yönetimi'nden Öcalan açıklaması

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “Sayın Abdullah Öcalan’ın diyalog yöntemiyle demokratik ve siyasi çözüm öneren mesajının değerli anlamlar barındırdığını belirtiyoruz” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın son mesajıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada sorunlara demokratik çözüm öneren Öcalan’ın mesajını, “anlamlı ve değerli” olarak nitelendiren Özerk Yönetim, kendilerinin de Suriye’nin bütünlüğünü destekleyecek, istikrarı sağlayacak demokratik bir anayasadan yana olduklarını kaydetti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk yönetiminin açıklaması şöyle;

“Sayın Abdullah Öcalan’ın avukatları müvekkilleriyle yaptıkları görüşmenin ardından 6 Mayıs 2019’da düzenledikleri basın toplantısında sayın Öcalan’ın “İnanıyoruz ki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kapsamında Suriye'deki sorunların çatışma kültüründen uzak durularak; içinde bulundukları konumun, durumun Suriye'nin bütünlüğü çerçevesinde Anayasal güvenceye kavuşturulmuş yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulaştırılması amaçlanmalıdır. Bu bağlamda Türkiye'nin hassasiyetlerine de duyarlı olunmalıdır” dediğini aktarmıştır.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak, sayın Abdullah Öcalan’ın diyalog yöntemiyle demokratik ve siyasi çözüm öneren mesajının değerli anlamlar barındırdığını belirtiyoruz.

Suriye’de yaklaşık 20 yıl kalan Sayın Abdullah Öcalan’ın, Ortadoğu ve Suriye’deki olay ve gelişmelere ilişkin derin tarih bilincine dayanan görüşleri bulunmaktadır.

Öteden beri coğrafi ve toplumsal bütünlüğün korunması temelinde Suriye’de istikrar ve çözümün sağlanması için gerekli yolları takip etmekteyiz. Suriye’nin bütünlüğünü destekleyecek, istikrarı sağlayacak demokratik bir anayasadan yanayız. Özerk Yönetim’in projesi çözümün sağlanması için doğru diyalog yolu ve sorumluluk barındırmaktadır.

Türkiye hususunda da hiçbir tehditte bulunmamamıza rağmen, Efrin’i işgal etmiş, çetelere destek vermiş, demografik değişim siyaseti izlemişlerdir. Suriye topraklarının bir parçası olan Efrin’den halk göç ettirilmiştir. Suriye meselesinde başından beri yürüttükleri siyaset hiçbir çözüm sunmamış, tehdit ve saldırıları hala devam etmektedir.

Verilen emeklerin istikrara hizmet etmesi gerekmektedir, bizler de önemli bir parçayız ve bu emeği destekliyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak bu tarihi süreçte, Suriye’de yaşanan bunca zorlu yılların ardından istikrarı ve onurlu yaşamı sağlayacak çözümün sağlanması, barışa ve demokratik çözüme hizmet edecek çalışmaların aktifleştirilmesine tüm tarafların katılmasını önemli bulduğumuzu belirtiyoruz.”