Rojava’da ABD güçleri ve Asayiş’ten ortak devriye

Rojava’nın Kamışlo kentinde ABD askerleri ile Asayiş birlikte mahallelerde ortak devriye düzenledi.

Rojava’da ABD güçleri ve Asayiş’ten ortak devriye

Rojava’da konuşlu bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerlerinden bir grup ile Asayiş üyeleri Kamışlo’nun Cuma Mahallesi’nde ortak devriye yürüterek vatandaşlarla sohbet etti.

Rûdaw mikrofonuna konuşan Rojavalı Davut Süleyman ABD’nin Rojava’da kendi haklarını garanti etmesini istedi ve ‘bağımsızlık’ istediklerini belirtti.

67 yaşındaki Süleyman, “Amerika’dan Rojava’da yaşayan Kürt, Arap ve diğer tüm halkların haklarını vermesini istiyoruz. Onlar olmasaydı daha da büyük zarar gelirdi bize” dedi.

Uluslararası Koalisyon’un bünyesinde bulunan ABD askerleri 4 zırhlı araçla Rimelan üssünden ayrılarak Kamışlo’ya vardı ve Rojava Asayişi ile birlikte ortak devriyelerini gerçekleştirdi.

ABD askerleri 4 zırhlı araçla devriye gerçekleştirdi (Foto: Adam Abdullah Twitter)

Devriyeye katılan ABD askerlerinden biri “Bu kısa bir ziyaret, gelecek sefer yapacağımız ziyaret daha uzun olacak ve bölgedeki son gelişmeleri ve güvenlik durumunu öğrenmek üzere Asayiş merkezini ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kamışlo Asayişi yöneticilerinden Şiyar Kamışlo ise “ABD askerleri halkın günlük yaşamını ve Türkiye’nin tehditlerini görmek için bölgeye geldi” yorumunu yaptı.

Asayiş ile ilk devriye

Daha önce de Kamışlo’da her ne kadar ABD devriyeleri gerçekleşse de ilk defa Rojava Asayişi ile birlikte devriye gerçekleştirilmiş ve kentin içinde ortak yürüyüş düzenlenmiş oldu.

Koalisyon’un Twitter hesabında ise devriyenin görüntüleri alıntılanarak paylaşılan tweette, “IŞİD, Suriye'nin kuzey doğusundaki bölge için varoluşsal bir tehdit olmaya devam ediyor. Yeniden canlanamamaları için IŞİD’i hedef almaya devam edeceğiz” paylaşımında bulunuldu.