İnsan Hakları Bürosu: Efrin’de Türk ordusu ve destekli grupların bir okulda topladığı 3 bin köylünün akıbeti bilinmiyor

Cizre İnsan Hakları Bürosu, Türk ordusu ve destekli guruplar Marate köyünde 3 bin köylüyü bir okulda topladığını ve ardından köylülerin akıbetleri hakkında bilgi edinilemediğini belirtti.

İnsan Hakları Bürosu: Efrin’de Türk ordusu ve destekli grupların bir okulda topladığı 3 bin köylünün akıbeti bilinmiyor

Cizre İnsan Hakları Bürosu, Türk ordusu ve destekli gurupların Marate köyünde 3 bin köylüyü bir okulda topladığını ve ardından köylülerin akıbetleri hakkında bilgi edinilemediğini belirtti.

Cizre İnsan Hakları Bürosu, Türk ordusu ve destekli guruplar Efrin’e soykırım saldırıları ve yaşanan katliamlara ilişkin açıklama yaptı.

‘Kent merkezinde çok sayıda şehit ve yaralı’

Açıklamada dün akşam saatlerinden gece 02.00’ye dek itibaren kent merkezinin işgalci Türk ordusu ve çeteleri tarafından top atışlarına uğradığı, yaklaşık 100 obüs ve füzenin kent merkezine isabet ettiği bilgisi verildi. Saldırılarda çoğu çocuk ve kadın çok sayıda sivilin şehit olduğu ve yaralandığı, kentteki yapılarda yıkım meydana geldiği belirtildi.

‘3 bin köylünün akıbeti bilinmiyor’

İnsan Hakları Bürosu’nun açıklamasının devamında yoğun göç aldıktan sonra nüfusu 3 bine ulaşan Efrin kent merkezinin 5 km batısında yer alan Marate köyünün yoğun top atışlarına uğradığı, sonrasında işgalci Türk ordusu ve çetelerinin köye girerek tüm köylüleri bir okulda topladığı ve köylülerin akıbetleri hakkında herhangi bir bilgi olmadığı kaydedildi.

‘Hastane yaralıların tedavisine yetişemiyor’

Avrin Hastanesi Başhekimi Dr. Ciwan Mihemed’in yoğun bombardımanlar nedeniyle şehit ve yaralı sayısının çok olduğunu, sağlık görevlilerinin yaralıların tedavi edilmesine yetişemediğini kaydettiği bilgisi verildi.