Rojava’nın Cindirês kentinde 5 bin kişi enkaz altında

Rojava’nın Cindirês kentinde 84 apartmanın yıkıldığı ve bunlardan sadece 10’unun enkazının kaldırıldığı, ayrıca yaklaşık 5 bin kişinin hâlen enkaz altında olduğu belirtildi.

Rojava’nın Cindirês kentinde 5 bin kişi enkaz altında

Rûdaw Radyo’ya konuşan Suriye-Efrin İnsan Hakları Derneği Sözcüsü İbrahim Şêxo, Türkiye’nin sınır kapılarını kapattığını, Suriye Hükümeti’nin ise yardımların ulaşmasını engellediğini belirtti.

Efrin ve Cindirês’in çok kötü bir durumda olduğunu ifade eden Şêxo, “Cindirês’in yaklaşık olarak yüzde 90’ı tamamıyla yıkıldı. Kimse Efrin ve Cindirês halkının çığlıklarına kulak vermiyor” dedi.

Cindirês’te 84 apartmanın tamamen yıkıldığını ve bunlardan sadece 10’unun enkazının halkın kendi imkanları ve yerel kurtarma ekipleri tarafından kaldırıldığını aktaran Şêxo, “Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Efrin’e yardım ulaştırmak istedi fakat Türkiye’ye yakın silahlı gruplar bunu engelliyor, ayrıca Suriye Rejimi de yardımların gelmesini engelliyor” ifadelerini kullandı.

Erfin’de şimdiye kadar 450 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Şêxo, “Şu anda 400 cenaze Efrin Askeri Hastanesi’nde, bunların bir kısmının kimliği tespit edilmiş değil” dedi.

İbrahim Şêxo, 4000 ila 5000 kişinin enkaz altında olduğunu belirterek “Eğer insanı yardım gelmezse durum çok daha kötüye gider, enkaz altında hâlen sağ olanlar da ölür” şeklinde konuştu.

“Ailemden 11 kişiyi kaybettim”

Cindirês sakinlerinden Bekir Kasım ise “Depremde, ailemden 11 kişiyi kaybettim. Efrin ve Cindirês’teki halk çok zor bir durumda” diye belirtti.

Enkaz altında kalanları kurtarmak için kendi imkanlarıyla çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Kasım, şimdiye kadar herhangi bir dış yardımın gelmediğinin de kaydetti.