Şeyh Said'in torunu Kasım Fırat: Şivan Perwer bizi hayal kırıklığına uğratmıştır

Şeyh Said'in torunu Kasım Fırat: Şivan Perwer bizi hayal kırıklığına uğratmıştır

Şiwan Perwer'in Güney Kürdistan’da yayın yapan NRT televizyonunda Kürt liderlere “Şeyh, Seyyid, Melle, Kadı…” gibi ifadeler kullanmasına Şêx Seîd’in torunlarından Kasım Fırat tepki gösterdi.

Kasım Fırat'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

“Perver’in, kendisine Öcalan hakkında yöneltilen bir soru üzerine verdiği cevapta, dedemiz Şêx Seîd Efendî’yi küçümseyici, toplumda kabul görmeyen bir sınıftan gelen, sadece din ve aşiret prensipleri doğrultusunda hareket eden bir şahsiyet olarak tarif etmesi, aile neferlerimizi üzmekle beraber hayal kırıklığına uğratmıştır. 

Dedemiz Şêx Seîd Efendî’nin Kürt halkının ‘özgürlük mücadelesindeki’ yeri, katkısı ve bunun için idam sehpalarına mahkûm edilişi onu zaten Kürt tarihinin berrak sayfalarına taşımıştır. Kürdistan’ın bütün parçalarında bir sembol haline gelen Şêx Seîd’i, Şivan Perver’in kabul edilemez açıklamaları Kürt halkının kalbindeki yerini asla değiştirmeye yetmez.

Şiwan Perver’in, Kürdistan davasında onuru ile mücadele vermiş, hayatını feda etmiş Kürt liderlerini aşağılayıp Kemalizmi yüceltmesine anlam vermemekle beraber, dedemiz Şêx Seîd Efendi’yi anlatış tarzı ve üslubunu kabul etmediğimizi beyan ediyor, Şiwan Perveri ailemiz ve Kürt halkından özür dilemeye çağırıyoruz. 

Bu vesile ile: 

Kürt siyasileri, aydın, sanatçı ve partilerinden Şiwan Perveri bu kabul edilemez yaklaşımından dolayı görüş belirtmeye davet ediyoruz.”