Silahlı gruplar Efrin’de kadının boğazını kesti, mücevherlerini çalıp evini ateşe verdi

Türkiye ve güdümündeki grupların kontrol ettiği Efrin’de silahlı gruplara mensup kişiler tarafından öldürülen Ofe Şeyh Ahmed toprağa verildi.

Silahlı gruplar Efrin’de kadının boğazını kesti, mücevherlerini çalıp evini ateşe verdi

12 Haziran’da Raco ilçesine bağlı Şeyh köyünden 40 yaşındaki Ofe Şeyh Ahmed isimli Kürt kadını, Türkiye destekli silahlı gruplara mensup kişiler tarafından öldürüldü, ardından evi ateşe verildi.

Rûdaw'ın edindiği bilgiye göre, Pazartesi sabahı saat 09.30 sıralarında Ofe Şeyh Ahmed'in eşi Hanif Hanan Halil işe gitmek üzere evden çıkarken, aynı zamanda komşuları olan silahlı kişiler eve girerek Ofe Şeyh Ahmed'i öldürdü, para ve altınlarını da çaldı.

Şeyh Ahmed'in eşi Hanif Halil, olayın detaylarını Rûdaw’a anlattı. Hanif Halil şunları söyledi:

"Sabah 08:30'da kalktım, eşim sofrayı kurdu, kahvaltı yaptık ve ben işe gitmek için çıktım. 09:30 gibi komşumuz yanıma gelip ‘eve git' dedi. ‘Umarım bir şey yoktur’ dedim. Bana ‘evine git’ dedi. Arabaya bindik, yolda bana ‘komşu evin yanıyor’ dedi. Eşimin adı Ofe, Şeyh köyünden. Ben de ‘inşallah eşime bir şey olmadı’ dedim. Ben korkmayayım diye, ‘Hayır, eşinize bir şey olmadı, evinizde yangın çıkmış. Eviniz tamamen yanmış’ dedi. Eve vardığımızda itfaiyenin geldiğini gördük. Evimiz komple yandı, eşimin bütün mücevherleri alındı ve başı kesildi, bıçaklandı ve askeri hastaneye kaldırıldı. Bu zulme artık izin vermeyin.”