Sınırdışı edilen YNK Ankara Temsilcisi açıklama yaptı

Sınırdışı edilen YNK Ankara Temsilcisi açıklama yaptı

Sınır dışı edilen Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Ankara Temsilcisi Behroz Gelalî, ‘Bölgede yaşanan bazı olaylardan ötürü, YNK’nin Türkiye bürosunun kapatıldığı’nı  belirterek, PKK’ye Güney Kürdistan’ın durumunu gözönünde bulundurması çağrısı yaptı.  

Dün sınırdışı edilen YNK Ankara Temsilcisi Behroz Gelalî, Süleymaniye'de bir basın açıklaması yaptı.

Süleymaniye Uluslararası Havaalanın'da konuşan Behroz Gelalî, yaptığı açıklamada Türkiye hükümet yetkililerinin 'YNK’nin kontrolündeki bazı bölgelerde yaşanan olaylardan duyulan rahatsızlık' nedeniyle 3 gün içerisinde YNK Ankara Bürosu’nu kapatmaları için kendilerini mühlet verildiğini açıkladı.

Behroz Gelalî, Türkiye’nin YNK’nin bölgedeki  güvenlik siyasetinden rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.

Sınırdışı edilen YNK Ankara Temsilcisi Behroz Gelalî,  YNK’nin her daim yaptığı siyasetin bedelini ödediğini belirtti ve PKK’nin bölgedeki varlığına ilişkin ise ‘‘PKK’nin bölgedeki hareketliliği YNK ve Türkiye ilişkilerini zor sokmuştur. Biraz daha gerçekçi olunmalı, PKK Güney Kürdistan’ın durumunu gözönünde bulundurarak hareket etmeli’’ dedi.

YNK Ankara Temsilcisi Behroz Gelalî, bu sabah (24 Ağustos) saat 02:00 sularında Süleymaniye’nin uluslararası havaalanına iniş yaptı.   

Dün Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret eden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu YNK ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmeye YNK Sözcüsü Seîdî Pîre ve Politbüro üyesi Qubat Talabani katıldı.