Irak Ordusu ile YBŞ yeniden çatıştı: 1 Irak askeri öldü

Şengal’de Irak ordusu ile PKK'ye bağlı Ezidi savaşçılardan oluşan Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ ) arasında bugün çıkan yeni bir çatışma sonucu 1 Irak askeri öldü 1’ide yaralandı.

Irak Ordusu ile YBŞ yeniden çatıştı: 1 Irak askeri öldü

Şengal’de Irak ordusu ile PKK'ye bağlı Ezidi savaşçılardan oluşan Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ ) arasında bugün çıkan yeni bir çatışma sonucu 1 Irak askeri öldü 1’ide yaralandı.

Bugün Şengal’e bağlı Hesavik bölgesinde YBŞ ile Irak ordusu arasında yeni bir çatışma yaşandı. Çatışma sonucu 1 Irak askeri öldü 1 asker de ağır yaralandı.

Çıkan çatışmalarda ayrıca Irak ordusuna ait iki Hummer cinsi askeri araç ve YBŞ’ye ait bir otomobil yandı.

Rûdaw'da yer alan haberde, “YBŞ mensupları ile Irak ordusu üst düzey askeri yetkililerinin Şengal’deki durumu konuşmak için bugün sabah saatlerinde bir araya geldiği, görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine saat 13:30'da başlayan ve 20 dakika süren bir çatışmanın yaşandığı" dile getirildi.

YBŞ’nin illegal bir güç olduğunu iddia eden Irak ordusu, YBŞ güçlerinin bölgeyi terk etmesini istiyor.

Irak ordusu, Musul ve Telafer’deki askeri birliklerden oluşturulan orduya ait 3 birliği Şengal’e sevketti ancak Şengal sakinleri Irak ordusunun bölgeye girmesini engelliyor. Şengal halkı Irak ordusunun bölgelerini korumasını reddediyor.

Şengal’de 2 gün önce de taraflar arasında çıkan çatışmada 2 YBŞ’li yaşamını yitirmiş, 3’ü de yaralanmıştı.  Aynı çatışmada Irak ordusundan da 1 asker hayatını kaybetmiş 1’i de yaralanmıştı.