Suriye Ordusu, TSK gözlem noktasını ele geçirdi!

Suriye Ordusu, TSK gözlem noktasını ele geçirdi!

Suriye’nin İdlib kentinde Suriye ordusunun ilerleyişi devam ederken Türkiye’nin bölgeye ilişkin Moskova ve Şam ile yaşadığı kriz de büyüyor. İdlib’deki Türk askeri gözlem noktalarını kuşatmaya başlayan Esad’a bağlı ordu, Tel Eys’deki gözlem noktasının denetimini de ele geçirdi.

Rus Riafan.ru sitesinin haberine göre, Suriye Rejimine bağlı birlikler Güney Halep’teki Türk noktasının kontrolünü ele geçirdi. Bölgeden çekilen Türk askeri ise bazı ekipmanları da gözlem noktasında bıraktı.

Haberde geçtiğimiz günlerde Rejim birliklerinin topçu saldırısı ile 5 askerin hayatını kaybettiği belirtilirken buna karşılık Türk ordusunun da Rejime bağlı askeri unsurlara karşılık verdiği belirtildi.

Haberde daha önce de bölgede yapılan bombardıman sonucu sekiz Türk askerinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Haberin devamında, Türk ordusunun, Rus tarafı ile herhangi bir koordinasyon olmadan bölgeye gittiği ve Rejim ordusunun askeri operasyonuna hedef olduğu iddia edildi.

Rusya uzmanı Dr. Kerim Has, Twitter’dan söz konusu görüntüleri paylaşarak, “Türk medyası pek yazmıyor ama İdlib’de Suriye ordusunun denetimine geçen el-Ais’taki gözlem noktasındaki Türk askerini Ankara geri çekmiş, bir kısım teçhizat da orada bırakılmış” ifadelerini kullandı.

Kerim Has, 2019 Ocak sonunda Suriye ordusu tarafından kuşatılan İdlib’de Ma’ar Hattat’taki Türk askeri gözlem noktasından da Ankara'nın askerlerini geri çektiğini duyurdu. Has, gözlem noktasının Türk askeri çıktıktan sonraki görüntülerini paylaştı.