Suriye'de IŞİD şoku. Şam'da Yermük kampını ele geçirdiler!

Terör örgütü IŞİD, Şam'da Yermük kampının büyük bir kısmının kontrolünü sağladı.

Suriye'de IŞİD şoku. Şam'da Yermük kampını ele geçirdiler!

Terör örgütü IŞİD, Şam'da Yermük kampının büyük bir kısmının kontrolünü sağladı.

Şam'ın 8 kilometre güneyinde ve Filistinlilerin yoğun olarak bulunduğu  Yermük sığınmacı kampı, yaklaşık 5 yıldır Esed rejimi ve destekçilerinin ablukası altında bulunuyor. Yaklaşık 5 bin sivilin yaşadığı kamp, terör örgütü IŞİD, rejim  karşıtı silahlı grup Heyet Tahrir Şam ve rejim güçleri tarafından kontrol ediliyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kamptaki IŞİD mensubu teröristler, 14 Şubat'tan itibaren Heyet Tahrir Şam grubunun kontrolündeki  bölgelere iki saldırı düzenledi.

Bomba yüklü zırhlı araçlar kullanarak yaptığı saldırı sonrasında IŞİD'in, kamptaki Hayfa, Rica Meydanı ve kavşağı, Filistin Hastanesi ve Meşru (Proje) bölgelerinin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Terör örgütü IŞİD, ele geçirdiği yeni bölgelerle kampın yaklaşık yüzde  75'ni kontrol etmeye başladı.

Rejim karşıtı silahlı grup Heyet Tahrir Şam'ın kamp içerisinde elinde  tuttuğu bölgelerin oranı yüzde 15'e gerilerken, kampın yüzde 10'luk kısmını ise  rejim ve destekçileri kontrol ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Suriye’de iç savaştan önce  12 büyük kampta 560 bin Filistinli mülteci yaşıyordu.