Takan: Devlet Bahçeli tasfiye edilecek

Ahmet Takan: 'Türkiye İttifakı' gerçekleşirse, Bahçeli tasfiye edilecek, Erdoğan'a son bir şans vermeliyiz

Takan: Devlet Bahçeli tasfiye edilecek

Yerel seçimler sonrası belirsizlik hâlâ sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Türkiye İttifakı” çıkışı etraflıca tartışılıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu ittifak çağrılarına el uzatacağı kulisleri yayılırken linç girişimi gerçekleşti.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise rahatsızlığını açıktan dile getirdi.

“Türkiye İttifakı” senaryolarında üç partili kabine dahi konuşuluyor. İYİ Parti, CHP ve AKP’den oluşan bir ittifak ve hatta HDP ile diyalog zemini dillendiriliyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken İYİ Parti’ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan’dan dikkat çeken bir yazı geldi. Takan, Bahçeli’nin tasfiyesi için Erdoğan’a son bir şans verilmesi gerektiğini savunuyor.

Takan, “‘Türkiye İttifakı’ gerçekleşirse, Devlet Bahçeli siyaset sahnesinden tasfiye  edilecek, temsil ettiği çarpık zihniyetle birlikte” görüşünü dile getiriyor ve ekliyor:

“Türk milletinin 31 Mart seçimlerinde yaptığı ustaca tercihlerle bu açıkça ortaya çıktı. 31 Mart sandığından çıkan ince mesaj çok net ve bunu Erdoğan da çok iyi okudu. O yüzden ‘Türkiye İttifakı’ çağrısını yaptı.”

"Erdoğan, kendi koltuğunu kurtarma telaşına düştü, diyebilirsiniz. Haklı da olabilirsiniz” şerhini düşen Takan, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Ancak, Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceği, bekası, basit koltuk hesaplarından çok ama çok daha önemli. Duygularımızın, kinlerimizin, aşk ve nefretlerimizin esiri olmamalıyız. Türkiye için en iyi en faydalı siyasi formülde birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Uzun yıllar hasret kaldığımız, ihtiyacımız olan kavgayı değil uzlaşmayı denemeliyiz. Millet İttifakı bunun en iyi örneği oldu. Bunu bir aşama daha öteye götürmeliyiz... Aynı zamanda, Erdoğan'a da iktidarı içindeki asalaklardan ve çetelerden kurtulması için bir şans tanımalıyız. Son bir şans  vermeliyiz!.. ‘Kır zincirlerini’ deyip toplumun her kesimini kucaklamasının, ötekileştirmeden, düşman kamplar inşa etmesinden vazgeçmesi için akılcı bir formül bulmasına yol açmalıyız.”

“Erdoğan'ın Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ile uzlaşmacı bir şekilde çalışması ve tüm Türkiye'ye eşit şekilde hizmet edilmesine olanak sağlayacak siyasi formüller bulmasına  yardımcı olmalıyız” diyen Takan, “Eğer bunları akılcı bir şekilde devreye sokabilirsek bence, partili başkanlık sistemi terk edilir, yarı başkanlık sistemi gelir, demokrasi  rayını oturtularak, parlamento hak ettiği etkinliğe kavuşur. KHK'larla idare edilen bir ülke olmaktan çıkarız. Ve, her şeyden önemlisi unuttuğumuz adil yargı sistemine kavuşuruz” yorumunu yapıyor.

Takan’ın yazısında dikkat çektiği başka bir nokta daha var. 

Akkuzulu köyünde saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a mesaj gönderdiğini söyleyen Takan, “Bence, Kılıçdaroğlu, bunu bilinçli olarak kamuoyu ile paylaştı. Sağduyu ve tüm siyasi hesaplardan uzak durarak hareket etti. Zaten, ekonomik krizden çıkış için taşın altına eline sokacağının mesajlarını veriyordu, Erdoğan'a yanlışlardan dönebilmesi için açık kapı bırakıyordu” ifadesini kullanıyor.