TSK, Gare Dağı'na operasyon başlattı

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gare bölgesinde PKK'ye yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı.

TSK, Gare Dağı'na operasyon başlattı

MSB’den yapılan açıklamada, PKK’ye ait hedeflere yönelik saat 02.55’ten itibaren Pençe Kartal-2 Harekatı'nın düzenlendiği, operasyonun devam ettiği belirtildi. TSK bölgeye asker indirdi.

Operasyona ilişkin PKK’ye yakın medyada yer alan haberlerde ise, Gare bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi. Haberde TSK’nin Gare Dağı’nın Siyanê alanına çok sayıda asker indirdiği kaydedildi.

PKK’nin silahlı kanadı HPG’den yapılan açıklamada, 10 Şubat günü saat 03:00’da Garê bölgesine yönelik kapsamlı bir operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Gece saat 03:00’dan sabah saat 06:00’a kadar Garê bölgesine bağlı Gundê Guzê, Meyrokê, Siyanê, Çemşerîtkê, Yekmalê ve Kanîsarkê köylerine ait arazileri ve Deşta Kafya ile Deşta Nehlê alanlarını keşif ve savaş uçaklarıyla onlarca kez bombalamıştır.

Çemrobotkî köyü çevresi saat 04:30’da iki kez, sabah saatlerinde bir kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.Eş zamanlı olarak Kobra helikopterleri ile Yekmalê ve Siyanê köylerinin etrafı ile bombalanmıştır.

Savaş uçakları ve Kobra helikopterlerin bombardımanı ile birlikte işgalciler Siyanê köyüne indirme yapmıştır. Burada güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışma çıkmış, yaşanan çatışmalar halen devam etmektedir. İşgalcilere ait kobra ve skorskyler güçlerimiz tarafından hedeflenmiş, sonrasında alandan uzaklaşmışlardır.”

/ Rudaw