YPJ: IŞİD'li kadınların kara çarşafları cephanelik gibi

IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağoz beldesinden kaçışlar devam ederken, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaçanlar içerisindeki IŞİD’lileri ayıklamaya çalışıyor.

YPJ: IŞİD'li kadınların kara çarşafları cephanelik gibi

IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağoz beldesinden kaçışlar devam ederken, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaçanlar içerisindeki IŞİD’lileri ayıklamaya çalışıyor.

Bağoz’da DSG’ye bağlı Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Deyrezor’da kendilerine teslim olan IŞİD’li kadınların çarşaflarının altında silah sakladıklarını dile getirdi.

Bağoz’dan DSG’nin kontrolündeki bölgeye sığınan Um Reyan adlı Arap kadın, “İslam Devleti, burada sona erdi. Ancak başka yerlerde var ve daha da güçlü olacak” dedi.

“Reyan anne” olarak da kendini tanıtan IŞİD mensubunun eşi, kocasının halen Bağoz’da olduğunu saklamıyor.

Rûdaw’a konuşan Um Reyan, “O (Eşim) Bağoz’da kaldı. Çünkü orada kalabilir. Ancak ben tedavi için geldim. Çünkü ilaç orada kalmadı. Eğer Allah nasip ederse, yeniden başlayacağız. Şayet Allah nasip görmezse, artık devlet sona ermiştir. Ancak başka yerde kalacak ve daha da genişleyecek” diye konuştu.

IŞİD’in Rojava ve Suriye’de sonlanması için gerekli tüm hazırlıklar yapıldı.

Newal Kobani adlı YPJ’li kadın, IŞİD’li kadınların çarşaflarının altında silah gizlediklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Newal Kobani, “YPJ olarak kadınları gözetliyoruz. Üst aramalarında kadınların üst aramalarında çarşaflarının altında ve saçlarının arasında, silah, hançer, mermi sakladıklarını tespit ediyoruz. Özellikle kara çafların altında çok sayıda silah ele geçirdik” diye konuştu.

Bağoz’dan DSG’ye teslim olan IŞİD’li kadınlar, halen örgütün ideolojik düşüncesine sahip olduğu gibi kara çaflarında da taviz vermiyorlar.

“Yiyicek gıda azalmıştı” diyen, IŞİD mensubunun eşi Ebir Muhammed, sözlerine şunları ekledi:

“Sadece biraz bakla ve çocuk sütü kalmıştı. Burada kaçanların çoğu kaçak yollardan kaçtı. Bu sefer 50 araç çıktı. Şimdi kurtulamazlarsa yarın sona erecek.”

DSG ile ABD, Suriye-Irak sınırındaki Bağoz beldesinde sıkışan son IŞİD’li grubun çıkarılması için 15 Şubat'ta anlaşmaya varmıştı.

IŞİD mensupları ve ailelerinin tahliye süreci ise devam ediyor.