Başkan Barzani'den ABD'ye Musul talebi

Başkan Barzani'den ABD'ye Musul talebi

Krd News

Kürdistan Hükümet Başkanı Mesud Barzani, Erbil’de ABD’nin Irak Büyükelçisi ve beraberindeki çok sayıda diplomatı kabul etti.

Erbil’deki Başkanlık Konutunda ABD’nin Irak Büyükelçisi Douglas Silliman ve beraberindeki ABD’li diplomatları ağırlayan Kürdistan Hükümet Başkanı Mesud Barzani, son güncel gelişmeleri masaya yatırdılar.

IŞİD Sonrası Musul'un Planlaması Yapılmalı

Toplantıda Başkan Barzani ve ABD’li büyükelçi Silliman arasındaki görüşmede Musul operasyonu, IŞİD sonrası durum, yerinden olmuş kişiler sorunu ve Kürdistan bağımsızlık referandumu da dahil olmak üzere bir dizi konunun konuştuğu belirtildi.

Barzani-Silliman görüşmesinde Kürdistan Hükümet Başkanı Barzani, Musul’un IŞİD’den temizlenmesinin ardından yapılacak planlamanın önemine dikkat çekti. Başkan Barzani ve büyükelçi Silliman, Eylül ayındaki Kürdistan Bölgesi'nde yapılacak olan bağımsızlık referandumunu da görüştü.

Peşmerge ve Kürdistan'a Teşekkür

Büyükelçi Silliman ise Peşmergeler ve Irak kuvvetlerini Musul kentini kurtarmaya yönelik ortak görevlerinden ötürü övgüyle karşıladı ve IŞİD teröristlerine karşı sürmekte olan savaşta şehit olan peşmergelerin ailelerine taziyelerini dile getirdi.

Büyükelçi ayrıca Irak’taki savaş ve şiddetten kaçarak yerlerinden zorla göç ettirilmiş yüzbinlerce kişiye ev sahipliği yaptığı için Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi'ne teşekkürlerini sundu.

25 Eylül Kürdistan Bağımsızlık Referandumu...

Hem Başkan Barzani hem de büyükelçi Silliman, bu yılın 25 Eylül tarihi için planlanan Kürdistan bağımsızlık referandumunu ele aldılar. Cumhurbaşkanı, referandum sonrasında alınan tüm adımların ilgili taraflarla, özellikle de Bağdat'la diyalog halinde olacağını söyledi.

Başkan Barzani'den ABD'ye Musul talebi