'Başak Demirtaş adaylık başvurusu yaptı' iddiası: Sezai Temelli'den açıklama

Başak Demirtaş'in İBB adaylığı için DEM Parti'ye başvuruda bulunduğu iddiasına ilişkin Sezai Temelli'den açıklama geldi. Temelli, "Sayın Başak Demirtaş’ın “İstanbul için DEM Parti'ye başvuru yaptı” şeklinde bir açıklamam hiç olmadı. Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

'Başak Demirtaş adaylık başvurusu yaptı' iddiası: Sezai Temelli'den açıklama

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adaylık başvurusu yaptığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Zübeyde Sarı'ya konuşan Temelli, "‘Başak Demirtaş’ın aday olmak istemesi sevindirici’ sözümü, bugün bu şekilde haber yapmışlar. Doğru değil" ifadelerini kullandı.

TEMELLİ: YENİ BİR AÇIKLAMAM YOK

Temelli, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Başak Demirtaş’ın “İstanbul için DEM Parti'ye başvuru yaptı” şeklinde bir açıklamam hiç olmadı. Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni bir açıklamam da yok. Kamuoyunun bilgisine" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Başak Demirtaş'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için DEM Parti'ye adaylık başvurusu yaptığı iddia edilmişti.

Söz konusu iddia, Sezai Temelli'nin 22 Ocak'ta yaptığı açıklamaya dayandırılmıştı.

Temelli, 22 Ocak tarihinde TBMM'de yaptığı açıklamada, "Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık için başvurması, bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz, ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacaktır" demişti.