Kürt iş insanı Narin Nadirova'ya 'Yılın Kişisi' ödülü

Kürt iş insanı Narin Nadirova'ya 'Yılın Kişisi' ödülü

Kürt kadın bankacı ve iş kadını Narin Nadirova (Narin Kinyazê Hemîd), Kazakistan’daki Kürtler arasında “Yılın Kişisi” seçildi. Nadirova, ülkedeki Kürtler tarafından seçilen ilk kadın oldu.

Kazakistan Kürtler Birliği her yıl yaptıkları oylamayla “Yılın Kişisi’ni” seçiyor.

Ülkedeki Kürtler’in katıldığı oylamada, Narin Nadirova en çok oy alan Kürt olarak “Yılın Kişisi” seçildi.

Kazakistan’ın Alma Ata kentinde dün düzenlenen törende Kazakistan Kürtleri Başkanı Profesör Kinyaze İbrahime, Narin Nadirova’ya plaketini takdim etti. 

Törende, Profesör Nadir Nadirov, Ezize Ziyo Bedirxan ve Ezime Şemo gibi çok sayıda tanınmış Kürt akademisyen ve yazar da hazır bulundu.

Ödüle ilişkin Rûdaw’a konuşan Narin Nadirova, “Bu ödüle Lâyik görülmem beni oldukça onarlandırdı. Kazakistan’ın genelinde alanlarında başarılı 7 tanınmış Kürt şahsiyet oylamaya katıldı. Oy çokluğuyla seçilmem beni de şaşırttı ve bana da büyük br sürpriz oldu. Gurur duydum. Halkımın bana lâyık bulduğu ödüllere lâyık olmak için tüm çabamla çalışmayı sürdüreceğim” dedi.

Kürt kadın bankacı Narin Nadirova bu yılın Şubat ayında da ekonomi alanında “Merey” ödülünü almıştı.

Merey ödülü, her yıl Kazakistan’da ekonomi, finans ve banka alanında başarılı kişilere verilen bir ödül. Narin Nadirova Kazakistan’da Home Credit Bank’ın Ceo’su. Bu banka, dünya çapında bilinen ve yine dünya çapında ofis ve şubeleri olan bir banka. Bu bankanın sadece Kazakistan’da yaklaşık 5 bin çalışanı var.

Nadirova ayrıca, 2017 yılında da Kazakistan Halk Birliği Ödülü’nü almaya hak kazanan Kürt kadını olmuştu.

Daha önce Kürt sosyolog Profesör Ezize Ziyo Bedirxan’a verilen ödül, Kazakistan’da ilk defa Kürt bir kadına verildi.

Narin Nadirova, bankacılık ve finans geliştirmeleri amacıyla birçok kez Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etti.

Ermenistan Parlamento’sunda vekil olan Kinyazê Hamid'in kızı ve Kürt akademisyen Nadirê Kerem Nadirov’un gelini olan Narin Nadirova, evli ve 3 çocuk annesidir. 

Nadirova, finans ve kriz konularında Kazakistan medyasının yanı sıra Rusya, Avrupa ve dünya medyasının fikir danıştığı bir isim olarak da biliniyor. Dünyaca ünlü Forbes ekonomi dergisi, Nadirova’nın Kazakistan’daki kriz hakkındaki görüşlerini yayımlamıştı.