Mesrur Barzani UNITAD Başkanı Ritscher’i kabul etti

Başbakan Mesrur Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin özel danışmanı ve IŞİD’in işlediği suçları araştırmak üzere teşkil edilen BM soruşturma ekibi (UNITAD) Başkanı Christian Ritscher’i kabul etti.

Mesrur Barzani UNITAD Başkanı Ritscher’i kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin özel danışmanı ve IŞİD’in işlediği suçları araştırmak üzere teşkil edilen BM soruşturma ekibi (UNITAD) Başkanı Christian Ritscher’i kabul etti.

Christian Ritscher, Kürdistan Bölgesi Hükümeti kurumlarının UNITAD ekibine IŞİD teröristlerinin suçlarına ilişkin kanıtların toplanması, arşivlenmesi, dijitalleştirilmesi ve suçlarından dolayı kovuşturulması yönündeki çalışmalarına sundukları destekten dolayı şükranlarını sundu.

Başbakan Mesrur Barzani ise IŞİD mağdurlarının haklarının korunmasının, onlara tazminat ödenmesinin ve IŞİD faillerinin yargılanması için uluslararası desteğin sürdürülmesinin önemine değindi.

IŞİD faillerinin soykırım, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan yargılanması gerektiğini belirten Mesrur Barzani, bu amaçla Kürdistan Bölgesi Hükümetinin uluslararası toplumla iş birliğini sürdüreceğini vurguladı.