PKK, Süleymaniye’de faaliyet yürüten gazeteci üyelerini takibe aldı

Yazar Hamîd Gewher:“Süleymaniye’de PKK’yle hareket eden bazı kimselerin tehdit altında olduklarından haberdarım. Parti içi temizlik kararını kongre sonrasında aldılar ve hayata geçirdiler.

PKK, Süleymaniye’de faaliyet yürüten gazeteci üyelerini takibe aldı

Basnews’in elde ettiği bilgilere göre, PKK’ye bağlı, Kandil ile Süleymaniye arasındaki irtibatı sağlayan Ç. Firması Süleymaniye’de PKK yanlısı yayım yapan website, radyo ve televizyonlar için muhabirlik görevi yürüttüğü kaydedildi.

Diğer taraftan PKK kurumlarına Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Kürdistan Demokrat Partisi’ne (PDK) yönelik ne türden dezenformasyon yürüteceği konusunda bilgiler sızdırdığı belirtiliyor. Ç. Firmasının bilgi ve haber sunduğu kanallar şunlar; Sterk Tv, Jin Tv. Rojnews, Fırat Haber Ajansı, Hawar News, Ronahi Tv. Süleymaniye şubesi, Arya Tv. Gerilla Tv. ve daha bir çok medya kurumu.

Geçtiğimiz 3 ay içerisinde bu medya iletişim araçlarında faaliyet gösteren 3 gazetecinin görevlerini bıraktıkları, bazı gazetecilerinde görevlerinden ayrılmak istedikleri, bu nedenle PKK’nin sürekli olarak onları gözlemlediği ve tehdit ettiği gelen bilgiler arasında.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, hem ayrılan ve hem de ayrılmak isteyenlerin tehdit altında olduğu belirtilirken, PKK için yıllardır faliyet gösteren binlerce Kürt gencinin de parti içi temizlik adı altında öldürüldükleri belirtilmekte.

PKK üzerine tezleri olan ve bu konuyu kamuoyu ile paylaşan Yazar Hamîd Gewherî BasNews’e konu hakkında şunları belirtti: “Süleymaniye’de PKK’yle hareket eden bazı kimselerin tehdit altında olduklarından haberdarım. Parti içi temizlik kararını kongre sonrasında aldılar ve hayata geçirdiler. Katlettikleri bu bazı kimseleri daha sonra kendi içlerinde şehit ilan ettiler ve Türkiye ile yaşanan çatışmalarda hayatlarını kaybettiler gibi göstermeye başladılar. Kısa bir süre önce Süleymaniye’de faaliyet gösteren bir üyelerini götürüp katlettiklerini öğrendik. Bazılarını da Kandil’e götürdüler ve akibetleri bilinmiyor. Bu nedenle Süleymaniye’deki aydınların bu konuda duyarlı ve daha uyanık olmaları gerektiğini belirtiyorum.”

Hamîd Gewherî açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yıllar önce Osman Öcalan’la birlikte PKK’den ayrılan Kani Yılmaz PKK eliyle katledildi. Başka birisi de bir yolunu bularak bana gizli bir şekilde mektup ulaştırarak, PKK tarafından tutuklandığını, Kandil’e götürüldüğünü ve burada 6 ay bir mağarada tutulduğunu yazdı.”