Temel Karamollaoğlu: Altılı Masa ittifakı bitti

Altılı masa ittifakının son bulduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Altılı masada bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Mahalli seçimlerde anlaşmalar yapılabilir” dedi.

Temel Karamollaoğlu: Altılı Masa ittifakı bitti

KRT TV’de Gündem Özel programında soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Bundan sonra size hayatta başarılar” sözü için şunları dedi:

“Ben Sayın Akşener’in cümlelerini yorumlama yetkisine sahip değilim. Sayın Akşener’i kongreden sonra da aradım. Tebrik ettim… Şunu bilelim, ittifak dönemi bitti. İttifak, iktidara gelip, bugünkü sistemi değiştirmek için yapılmıştı. Biz, altı sene önce de ittifak yaptık. Ne için? Referandumda millet bu yeni sisteme hayır desin diye…”

‘Münasebetlerimizi devam ettirme gayretinde olmalıyız’

Altılı masaya ilişkin ise Temel Karamollaoğlu “Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti. Çünkü hükmünün icra edilmesi mümkün değil. Peki bunun yanında bir şey var mı? Benim söylediğim şu: Biz, hem altılı masada bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Birbirimizle görüşürüz” dedi.

Yerel seçimlerde ittifakın nasıl olacağına ilişkin ise Saadet Partisi lideri şunları söyledi:

“Çünkü dokuz ay sonra yerel seçimler var. Mahalli seçimlerde ittifak olmaz. Mahalli seçimlerde anlaşmalar yapılabilir. Geçmiş seferde yapıldığı gibi şimdi de yapılabilir. O halde bizim şu anda ittifak değil, birbirimizle olan münasebetlerimizi medeni bir şekilde devam ettirme gayreti içinde olmamız icap eder. Ülkeye de barışı, huzuru getirecek olan da bu anlayıştır diye düşünüyorum.”