Mesrur Barzani, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Obama'nın Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

Mesrur Barzani, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani'nin ABD temasları devam ediyor.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan heyeti dün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve aralarında Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett Mcgurk'un da yer aldığı Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

Dün gerçekleşen görüşmeyle ilgili Joe Biden'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD Başkan Yardımcısı, Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı'ylabir görüşme gerçekleştirmiştir. Toplantıda ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Avril Haines de bulundu” denildi. Açıklamada, Biden'ın IŞİD'le savaşta Peşmerge ve Iraklı güçlerin rolünün önemine vurgu yaptığı, Erbil - Bağdat yakınlaşmasını da olumlu karşıladığı belirtildi.

Mesrur Barzani kişisel Twitter hesabında yapılan görüşme hakkında kısa bir açıklama yaptı. Mesrur Barzani, görüşmede, Peşmerge Güçleri'ne IŞİD ile mücadelede verdikleri destekten dolayı Amerikan halkı ve hükümetine teşekkür etti.

Görüşmede tarafların, IŞİD ile mücadele, Irak'ın geleceği ve güvenliği hakkında görüş alışverişinde bulundu.