ABD’li diplomat: Kürdistan Bölgesi ile ilişkilere büyük önem veriyoruz

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Amerika Birleşik Devletleri’nin Erbil Başkonsolosu Irvin Hicks’ı kabul etti.

ABD’li diplomat: Kürdistan Bölgesi ile ilişkilere büyük önem veriyoruz

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede son siyasi gelişmeler ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasındaki görüşmeler ele alındı.

Ülkesinin her iki tarafın sorunlarını diyalog ile çözme çabalarını memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini ifade eden Hicks, ABD'nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilere büyük önem verdiğini vurguladı.

Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki reform süreci ve Peşmerge güçlerinin yeniden yapılanması konusunun ele alındığı görüşmede Başkan Neçirvan Barzani, sürecin başarısının önemini dikkati çekti e ABD'ye bu konudaki yardım ve desteğinden dolayı teşekkür etti.

Başkonsolos Hicks de ülkesinin bu sürece verdiği önemi dile getirdi.

Görüşmede ayrıca, Erbil ile Bağdat arasındaki meseleler, ABD'li iş insanları heyetinin Kürdistan Bölgesi'ne ziyareti, insan hakları, basın ve ifade özgürlüğü ile diğer bazı konular ele alındı.

Başkan Neçirvan Barzani bugün ayrıca İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Mark Bryson-Richardson ve beraberindeki heyeti kabul etti.