Mesrur Barzani: Kürdistan'ın varlığını savunacağımıza söz veriyoruz

Başbakan Mesrur Barzani, Newroz bayramı kutlamalarının Akre’de daha coşkulu olduğunu belirterek, "Akre'nin Newroz kutlamalarının ana merkezi haline gelmesini amaçladıklarını" söyledi.

Mesrur Barzani: Kürdistan'ın varlığını savunacağımıza söz veriyoruz

Newroz Bayramı kutlamaları için Akre’de düzenlenen resepsiyona katılan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün varlığı için mücadele etmeye devam edeceklerinin sözünü verdi.

Duhok ve Zaho’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Mesrur Barzani, sel nedeniyle mağdur olanlara destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Memur maaşlarının Bağdat tarafından gönderilmesini engelleyen tarafların olduğuna dikkat çeken Mesrur Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki tek sorunun bütçe olmadığını söyledi.

Maaş sorunun çözülmesi için Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile görüştüklerini önümüzdeki günlerde bu konuda çözüm odaklı adımların atılacağını kaydetti.

Açıklamanın devamında Başbakan Mesrur Barzani, etkinliğe katılan yabancı diplomatik misyonlara teşekkür ederek şöyle devam etti:

“Newroz, tarihi ve ulusal bir gündür ve bu günde haklarımızı, özgürlüklerimizi, kazanımlarımızı ve Kürdistan'ın varlığını savunacağımıza önce Allah'ımıza daha sonra şehitlerin kanı üzerine söz veriyoruz; baskıya, adaletsizliğe, yolsuzluklara ve haksızlıklara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”