HAK-PAR: 'PKK derhal Kürdistan’dan çıkarılmalıdır'

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), PKK tarafından düzenlenen ve 5 Peşmerge’nin şehit düştüğü, 7 Peşmerge’nin de yaralandığı saldırıyı kanayarak, “PKK derhal Kürdistan’dan çıkarılmalıdır” açıklamasında bulundu.

HAK-PAR: 'PKK derhal Kürdistan’dan çıkarılmalıdır'

HAK-PAR, PKK tarafından önceki düzenlenen ve 5 Peşmerge’nin şehit düştüğü, 7 Peşmerge’nin de yaralandığı saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kürt karşıtı bölgesel nizamın denetimine girmiş olan PKK, Rojava’da ve Güney’de özgürlük ve bağımsızlığa doğru ilerleyen Kürt ulusal mücadele süreçlerini engelleme çabalarına devam ediyor” denildi.

“PKK’NİN BU SALDIRISI İLK DEĞİL”

“Kürt karşıtı bölgesel nizamın emrine ve hizmetine girmiş olan PKK, bu tür saldırılarla Türk ordusuna bölgede alan açmakta, Türkiye’nin buraları da işgal ederek sabit karakol kurmasına hizmet etmektedir” ifadelerine yer verilen açıklamada, şu hususlara dikkat çekildi:

“Artık kesin olarak biliniyor ki, PKK, Türk ordusunun Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki stratejik bölgelerde konuşlanmasını istiyor. PKK’nin bu saldırısı ilk değil, bundan önce de defalarca Akre, Sidekan, Duhok ve Zaho’da bu tür saldırılar yaşandı. PKK, Güney Kürdistan’ın meşru statüsünün yok olması için her türlü yolu deniyor, sık sık Peşmerge güçlerine benzer saldırılar düzenliyor.”

“PKK’NİN BU DÜŞMANCA SALDIRILARINA DUR DEMELİ”

Kürt kamuoyuna seslenen HAK-PAR’ın açıklamasında, “Kürt ve Kürdistan karşıtı PKK’ye karşı birlik olup tek ses ve tek yürek olma zamanı geldi, geçiyor bile. Yurtseverler, PKK’nin tüm düşmanca tutumlarına karşı duyarlı olmalı, ipleri Kürt düşmanlarının eline geçmiş olan PKK şiddetle kınanmalı, tüm parçalardaki yurtsever güçler PKK’nin bu düşmanca saldırılarına dur demeli, Rojava ve Güney’deki kazanımların korunması için birlik içinde olmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu açıklamada, “PKK derhal Kürdistan’dan çıkarılmalıdır. PKK saldırısı sonucu yaşamını yitirmiş olan Peşmergelere rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralı Peşmergelere ise acil şifalar dileriz” denildi.

PKK’nin önceki gün Duhok’un Amedi ilçesi sınırlarındaki Metina Dağı’nda görevdeki Peşmergelere düzenlediği saldırıda 5 Peşmerge şehit düşmüş, 7 Peşmerge de yaralanmıştı.